Saturday, June 27, 2009

Tahun lepas RM0.50, tahun ni RM 1.00

Harganya telah naik, seikat sebesar lengan harganya RM1.00 . Kalau tahun lepas harganya masih lagi RM0.50 seikat. Tapi tak apalah, RM 1.00 bukannya mahal sangat.......nak makan beli juga lah. Kalau nak free tu kena cari sendiri lah. Tak payah masuk hutan, tepi-tepi kebun getah tu pun dah boleh dapat.
Pak Man suka makan kalau dibuat kerabu. Makan dengan nasi, lauk ikat goreng, tak ada kuah pun tak apa.

23 comments:

tulipurple said...

adoiii....dah ke mengidam nak mkn kerabu puck paku.

AZANI said...

pak man:buat sayur bening pun sedap pak man, lagi kalau masak lemak.

pinatbate said...

sedap tuu..

catz_mafia said...

Cikgu Man,
Saya baru masak lemak cili api pucuk paku last week.. terasa2 lagi sedapnya. Kat pasar malam Mempaga pun RM1 juga..

a kl citizen said...

sedapnya....

Cikli said...

salam pak mae,

kalu ambo sendiri hak cari dan bukah lepah tu jaja pulak. mahu 4-5 rial seikat ambo jual. penat wei..

sedap khabu tu.

Cikli said...

salam pak mae,

kalu ambo sendiri hak cari dan bukah lepah tu jaja pulak. mahu 4-5 rial seikat ambo jual. penat wei..

sedap khabu tu.

tchersally said...

PM,
br pagi tadi Sally makan lauk pucuk paku tumis belacan d sekolah..uishh..kerabu tu tgk pun dah terliurrrr..

ntah2 thn depan 1.50 plaks..hmmm..

MULAN said...

wow wow lama betol tak makan tu..!!! prrgghh ngidam lak ni..

mother of two said...

kat tepi sungai pas jambatan semantan tu byk pakman...parking keta pas tu boleh pakman petik dulu...sy mmg geram ajer nak petik..tapi geli takut plak ader lintah or pacat hehehhe

silversarina said...

Saya selalu beli kerabu pucuk paku dicampur dengan kelapa parut kat restoran abu nur di sini , memang sedap, buat sendiri tak reti...hihi.

nj said...

Pak Man...
Selamat makan kerabu pucuk paku...masa ni dah langsai dah kut ye...

jebatahan said...

ambo berehi make pucuk paku goreng kicap, ikan kembung goreng ngan budu campur tempoyak.

kade2 ambo celur jah pah tu cicoh budu campur tempoyak.. peroh asam limau pah tu picit lado suloh dale budu tuh..

ambo tulih nie bele2 air liur berair dale mulut.

m e E n said...

Pak Man!
Masak lomak cili api pon
sodap ni..!!

manlaksam said...

Tulip,
Senang saja, pergi pasar, beli dan balik masak.....

AZANI,
Ya....masak lemak pun sedap.

manlaksam said...

Pinat,
Memang sedap !

Catz,
Harga sudah naik, semua tempat RM 1.00 seikat.

manlaksam said...

kl citizen,
Memang sedap !

Cikli,
Kalu jual 4-5 rial seikat, kaya lah demo.

manlaksam said...

tchersally,
Pucuk paku goreng belacan, perggghhhh....sedap!

MULAN,
Kalau dah lama tak makan, memang kena cari lah hari ni. Jangan tunggu lama-lama.

manlaksam said...

Shiela,
Kat tepi sungai tu memang banyak, tapi masalahnya m-a-l-a-s .....
Lintah dan pacat, Pak Man tak dok masalah.

Silversarina,
Kerabu campur dengan kelapa parut, memang sedap!

manlaksam said...

nj,
Tak boleh simpan lama , nanti basi.

Jebat,
Hahahahaha....bele2 menulis, bele2 tadah air liur.

manlaksam said...

Meen,
Yoooo.....masak lomak cili api pun sooooodap!.

nj said...

Pak Man...
Oleh kerana Pak Man tak ada 'shoutbox', norma kena tulis kat komen ni, sudilah kiranya Pak Man menerima AWARD yang tak seberapa dari Purpleheart. Bila ada kelapangan silalah copy dan paste aje 2 AWARD yang ada di blog Norma...buat kenangan...
TQ

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

kalu di tempat saya ni...memang org jual seikat singgit....sumer sayor2 deme jual setompok2...singgit2...kadang2 tu kita bukan nak makan banyak...tp kena beli singgit jugak, last2 hok makan sikit jer...selebihnyer...peti ais hok makan,ekekeke