Friday, December 12, 2008

Masuk kamera dalam perut

Semalam Pak Man gi Hospital, sakit perut, rasa pedih macam gastrik. Jumpa doktor, kebetulan doktor Myanmar.

Pak Man banyak guna bahasa isyarat dari bercakap. Dia faham, alhamdulillah. Dia suruh baring nak buat pemeriksaan. Kena pakai kain, masukkan salur yang ada kamera di hujung nya kedalam mulut.

Dia tunjuk kepada monitor suruh Pak Man tenguk. Nampak keadaan dalam perut, dia kata 'good'. Pak Man lega , dia jolok lagi dalam....'good'. Lagi dalam....'good'. Semua ok nampaknya. Tapi dia jolok lagi dalam...Pak Man rasa lain macam.

Tiba-tiba dia kata, "Eh!...ini kasut saya !...macam mana ada dalam perut awak?"
Pak Man kata, "Doktor, kamera tu dah keluar ikut bawah....you jolok dalam sangat, dah lepas ke bawah katil dah, nampaklah kasut you yang kat bawah tu!"

'Oooo, macam tu ka?"

19 comments:

ayieDklau said...

Citer bab hospital ni.. saya baru balik dari hospital temerloh ni...isteri bersalin anak ke 6+1.. selamat melahirkan pasangan kembar lelaki pada 10.12.2008...saya menerima dengan redha kurniaan Allah ini... misi kat wad icu baby perghhh garang2 tul... buka masa melawat jer dia org garang... time melawat senyum manis semuanya... cun2 belaka nampaknya...doktor pun cun gak :-)... ko ni Man ader jer lawak ko...

JahRera said...

Pak man buat saya terperanjat betul...dari lubang atas sampai ke lubang bawah...kasut!

teachersally@sic said...

Pak Man ni...sy dah nak start simpati..saya x bole dgr org sakit2 ni..melimpah ruah simpati saya..tiba2 nampak kasut la pulak!!ish..ish..ada bakat masuk Raja Lawak nih..cerita ni cerita benar hingga ayat mana ni? Btol ke sakit perut? Btol ke buat endoscopy(masuk camera tgk dlm perut)?..Pak Man niii...

teachersally@sic said...

Mr Ayie..tahniah dpt anak2 baru..twins pulak tu..double bonus!!

Akmal said...

pak man nih....hahahaha :D
dengar macam serius. sekali....

Pp said...

hahaha....kawae ngila baca entry pakman ni...kebetulan kawae dok rumah fudzail masa baca nih....fudzail kirim salae tuh...

kuat tuh pakman keno jolok hahaha!

Neeza Shahril said...

hehehe!! ni cerita lawak ke Pak Man.. takkan masuk wire dari mulut sampai ke bawah.. tersedak nanti.. tak pun senak perut makan wire.. hehehh..

ZakiN said...

Demo kalu nak buat cerita lawak, tolong la jage cerita pasal hospital ni, kawe fobia. Tahun ni dah 2 ore sae kawe meningggal, kat hospital masuk wire mace tu lah.

manlaksam said...

Ayie,
Tahniah dapat anak kembar!
Saja aku nak buat lawak antara bangsa.


JahRera,
TQ kerana ada jenguk !
Sekali sekala buat lawak, boleh...


Sally,
Betul pergi hospital, tapi bila doktor cakap nak masukkan benda tu Pak Man kata biarlah dulu....lepas tu otak terus mereka-reka cerita, hehehehe...

manlaksam said...

Akmal,
Musim hujan ni sekali-sekala buat lawak ok juga kan...


Pp,
Waalaikum mussalam, kirimsalam balik ko dia.
Sekali-sekala ngila...ok jugak, eksesais perut!


Neeza,
Kisah benar + khayalan...hehehehe.

pejo said...

Doktor asing???..hmm kat HKT ni dari cleaner sampai ke doktor dari Bangladesh..hehehhe

manlaksam said...

Zaki,
Sakit perut tu memang betul,jumpa doktor pun betul, tapi bila dia kata nak masukkan benda tu aku kata tok sir......lepas tu otak aku mula lah reka cerita....hahahaha.


Pejo,
Ya ke?...teruk betul tuh...macam kena jajah balik dah tu!

lina said...

Pak Man,
dah ok ke?

Lawaklah baca yang last tu. LOL

Pasal apa hospital sekrg ada Dr asing. Hari tu ayah saya ke hospital Maran pasal gout pun Dr asing. Misi tu ingat ayah saya tak reti cakap omputih, sepatah cakap Dr & ayah saya dia translate. Takde can ayah saya nak speking london. :D

manlaksam said...

Lina,
Mungkin negara kita perlu ramai doktor lagi.
Ooo di Maran pun sama ya?
Pak man dah ok sekarang.
TQ.

teachersally@sic said...

haaa..tu pun Pak Man..musin bekwah la kata kannnn..bekwah..bekwah jugak..mkn kena jaga..daging manjang nanti takut kena jumpa doktor camera tu lagi!! hehe..

manlaksam said...

Cher,
Betul tu, terutama air sirap tu....kalau main minum tanpa usul periksa alamat kena cirit-biritlah.

teachersally@sic said...

Pak Man..Sally dok tunggu n3 baru Pak Man nih...

manlaksam said...

Tunggu jap ye!!

Pok Su Min said...

Pak Man,

Demo masih seperti dulu, muka beking tapi sifat semula jadi pelawak.........masa gi jale ghumoh demo hari tu, bini kawe bbisik ko kawe, "betul ko Pak Man ni orangnya lucu", kawe jawab "lucu tapi ada hari2 nye...tok tahu lah kot loni dah berubah"....tapi Pak Man nampaknya demo masih seperti yang kawe kenal berbelas tahun dulu....he...he..