Monday, April 19, 2010

Aktiviti Berbasikal Hujung minggu yang lalu.

Berkumpul di depan sekolah sebelum berlepas pada jam 8:00 pagi. Semantan Ulu - Bukit Gambut - Sungai Rambai - Sengkela - Chenua - Sega.(13 KM).
Bergambar beramai-ramai sebelum berlepas. Tuan GB berdiri di tengah-tengah.

Berkayuh melalui jalan dalam hutan, Bukit Gambut dan Sungai Rambai. Tidak lah panas sangat, banyak pokok.
Masak nasi dan masak ayam dalam buluh di tepi sungai.

Ikan bakar pun ada juga............

oooooohhhhh.....sorry! muka dia terkeluar sekali lagi.

Mandi sungai sebelum makan tengah hari............Sungai Sega.

GB berselera nampak nya........kerusi macam pengarah filem .

Basikal salah seorang cikgu......terpaksa balut dengan tuala kerana sakit punggung.

Indahnya.......Sungai Sega. Airnya dingin sekali.

14 comments:

endiem said...

bes mandi sejuk.. pada masa panas ni..

Anonymous said...

bestnyer...berbasikal sambil berpiknik-piknikan...huhu!

KC

a kl citizen said...

seronoknya aktiviti cam gini

Pak Man laksam said...

endiem,
Memang best, musim panas ni kalau mandi sungai...

Pak Man laksam said...

KC,
Memang seronok.......

Pak Man laksam said...

KL citizen,
Sekali-sekala memang seronok.

memoriku said...

Susah nak jumpa area mcm tu skrg. Beruntung PM masih dapat menghirup udara segar dan nyaman. apakata kita buat reunion puak2 kita d kg PM

Pak Man laksam said...

memoriku,
Biasalah kampung........
Boleh, silalah.......

Cikli said...

bestnye....

tenang fikiran seketika.

Cikli said...

bestnye....

tenang fikiran seketika.

Pak Man laksam said...

Cikli,
Biasa lah....kampung.

Zaki said...

larat lagi ko demo kayuh basikal jauh2 tu, tak sakit pinggang ko.

Pak Man laksam said...

Zaki,
Ambo naik moto........hehehe.

Fid said...

syoknya mandi sungai
last mandi tahun bila pun dah tak ingat