Tuesday, May 12, 2009

Sel Kong Beruk Beng

Semenjak dua tiga hari ni servis nya terketar-ketar. Mungkin ini lah nasib orang di pedalaman macam Pak Man nih. Tak apa lah, terima saja lah. Bila cukup masa, bil sampai laju je!......bila bagi servis terketar-ketar....terhegeh-hegeh.
Baru-baru ni ada plan baru, bayaran bulanannya murah sikit. Pak man nak potong akaun lama dan nak daftar akaun baru guna plan yang murah tu. Tapi kata kerani tu, "Tak boleh Pak Cik , kerana akaun yang lama ni belum cukup tempoh. Kalau potong juga kena bayar denda".
Pulak dah.........orang bisnes macam tu lah.
Terima kasih lah 'Sel Kong Beruk Beng'.

20 comments:

pacoksiku said...

teruk2 streamyx .. teruk lagi selkong berukband des haha ...

Fid said...

pak man
1. bestnya 'loghat' pak man
2. iklan ngan servis berjalan tak sama...bukan main promote tapi...itu laaaa
kg saya kat Baling kedah
kalau balik kg guna beruk beng tu memang terketar2 kekadang tersangkut kat pokok ubi kayu ja gayanya...sekat sini sekat sana....
tapi kalau kat Shah Alam boleh tahan lajunya(tgk mood dia la juga...kalau mood ok laju mood tak OK rasa nak lelong ja!)

pB said...

kuang kuang kuang

lina said...

sama aje bandar ke pendalaman. Hok Maxis berok beng ni pun tengah KL pun kengkadang menyampah nak guna.

Bayar aje mahal, time nak tukar plan, macam-macam alasan dia bagi.

Zaki said...

Kawe ingat ko ada berok masuk kebun durian demo, rupanya berok beng!. Kalu berok ni banyok kat sini.

faraulah said...

Pak Man,

Beruk Beng ni memang kekah betis...
koho lamo..koho banyok masalah
mula2 ritu ok jah..

Akmal said...

Saya pun sama terseksa~~~ :(

mother of two said...

kat kg. guna streamyx boleh tahan.. tp kdg2 slow gak. time hujan service failed...

zul said...

sel kong beruk beng...haha ingatkan beruk ah beng...

tchersally said...

Ish..PM nih..Sally ingat ape lah tadi..klakar lah..

yg tak kelakar tu mmg bab servis..gerammmmmmm..

naha said...

Assalamualaikum Pak Man,

Saya tumpang Beruk Beng KFC baru jalan yg Sel Kong tu kong memanjang

Neeza Shahril said...

baru je neeza geram dengan sel kong beruk beng tu..
memang beng.. beng....ngong sungguh..
banyak credit dalam tu.. habis burn gitu sebab lambat sikit top up untuk activekan line..

menccciiiiiii!!!

manlaksam said...

pacoksiku,
Terima kasih kerana sudi singgah.
Tu lah .....lebih di sana ,ada kurang di sini. Adat dunia.

Fid,
Masa dia sihat tu ok lah. Kalau dia dah kena demam kura tu, terketar-ketar lah....

manlaksam said...

pB,
Kong....kong.....kong!

Lina,
Mek Sis pun sama ke?
Ingatkan sel kong aje yang ada masalah.

manlaksam said...

Zaki,
Beruk Beng ni jenis beruk yang tak ada tali, jadi susah sikit la nak kontrol.

faraulah,
Kekoh betis dan kekoh pitih.....

manlaksam said...

Akmal,
Akmal guna 'Mek Sis' ko 'Sel Kong'?.

Shiela,
Streamyx ok.....tapi di kampung ni kabel selalu kena curi.Tengah guna, tiba-tiba putus!.....seminggu kemudian baru lah Telekom datang sambung balik.

manlaksam said...

Zul,
Beruk Ah Beng?....hahahahaha.

tchersally,
Hahahahaha....dalam geram ada kelakar!....2 in 1.

manlaksam said...

naha,
kejap-kejap kong....kejap-kejap kong!........memang sah lah 'Sel Kong'. Hehehehehe.

Neeza,
Beruk Beng.......ngongggg!..hahahahaha.

Pak Zawi said...

PM,
Nasib baik la di Kg. Kasa Pasir Mas ni Streamyx Telekom tadop masaloh. Kadang-kadang dok kapong pun ada kelebihan jugo.

manlaksam said...

Pak Zawi,
Di sini kabel selalu kena curi.