Saturday, January 17, 2009

Merentas Desa Semantan Ulu

Di sinilah tempat permulaan nya....terima kasih Tok Penghulu.
Cikgu Razman, Ustaz Hashim, dan Hj.Afandi mengawal lalulintas.

Kendurkan segala urat-urat.........panas kan badan.


Panas kan badan...lari-lari anak......

Memanaskan badan di bawah bimbingan Cikgu Rozana

Best nya berlari di atas jambatan baru. Tak perlu risau kaki terjerelus lagi.

"Adeehhh...penatnyaaaa", kata Nadirah (anak bongsu Cikgu Othman)


Cikgu, kami tak biasa berlari pakai kasut, kaki ayam lagi selesa.


Cikgu Nalina Malar, Cikgu Rozana(catz mafia), Hj.Afandi......tenaga muda yang aktif menggerak kan aktiviti ko-kurikulum di SKSU. Orang muda beres kan segala hal ehwal di luar bilik darjah, urusan dalam kelas tinggal kan kepada orang veteran....semoga matlamat kita akan tercapai.

18 comments:

catz_mafia said...

Cikgu Man,
Wahwah...banyaknya gambar. Bestla Cikgu Man ni. Dah lebih kurang macam wakil Sinar Semantan plak..hehe. Tak payah panggil press pun cerita di Semantan Ulu dan sampai ke merata dunia. Hebatlah. Tahniah-tahniah..

PINATBATE said...

PakMan..awalnya dah buat merentas desa..

eiyda said...

Bestnya merentas desa tu..teringat lg masa sekolah rendah kt SRK zainab 2 dulu pernah masuk aktiviti merentas desa ni..

teachersally said...
This comment has been removed by the author.
Akmal said...

Awalnya merentas desa? :D
Kat sekolah menengah dulu, saya selalunya tak payah lari, sebab kena jadi first-aid team hehehe~~~

mother of two said...

tapi..tapi... pakman lari sama tak?

lina said...

ye, ye... mana gambar Pak Man merentas desa sama? :-)
Efisien sekolah Semantan Ulu, awal-awal dah buat merentas desa.

cikMilah said...

PakMan wakilkan kat Nadhirah ye.. tak aci... tak aci...
hehehe
Ni la acara yang paling saya suka masa kecik dulu, sbb sambil merentas desa, leh makan buah ke sambil lalu dusun orang, dan pakcik bakar jagung kat tepi jalan pun, ajak makan dulu.. hahaha

Anonymous said...

Bagusla kalau sukan dah mula awal awal tahun. Seronok dengan sekolah ni terutama masa saya di Dong dulu.

BekasCikguMuda

ayieDklau said...

Salam Pak Man... wa dah start rentas desa la SKSU.... sekolah aku minggu ni... best la ... pastu sukan sekolah mesti meriah... wah segak tul si Fandi tu...

Abelitokjoro said...

salam pak man ya... ni la abelitokjoro dalam pahang fm... kalau da masa hubungi la saya ... 0199487504

HABIHA69 said...

Salam Pak Man ittew...sama ngan sekolah anak saya semalam diorang bilang program "roadrun" ari nih anak-anak semua pancit...tak nak gi sekolah....dia orang cerita ada cikgu tu bilang..haa lari laju sikit kat depan check point (Cp) tu ada air sejuk...sampai jer Cp tu cuma ada anakpanah penunjuk jalan jer....bila dia orang jumpa cikgu tu lagi..cikgu tu bilang haa...lari laju sikit kat depan Cp tu ada air sejuk.....bila selisih kali ketiga budak-budak tu pulak sebut ramai-ramai...haaa cikgu tak nak lari sama-sama ker? jgn risau kat depan tu nanti ada air sejuk.... hu..hu..hu...ayat motivasi rupanya...

KR 31 A.K.A Zabri said...

betuah betul la Budak SKSU sekarang... aktif sungguh guru gurunya...

Fid said...

salam pak man
dah lama tak tinggal jejak kat sini

dan dah lamaaaaa tak melakukan aktiviti merentas desa..last buat pun tahun 1996 tu pun merentasi tasik taiping heheheee

p/s:saya dah tukar blog NEW:
yuitsumuni.com

maklang said...

kat sini pun dah mula merentas desa..anak2 balik sekolah dah komplen sakit itu ini..he..he..bagus sebenarnya kan tegang2kan urat2 tu...

Neeza Shahril said...

teringat neeza masa merentas desa form 2 ke form 1 dulu..
neeza jatuh masa awal2 lagi.. kaki berdarah..
sedihnya laaa... siap nangis tu.. hehee..

MNZaman said...

Tiap kali baca blog Pak Man mesti teringat memori time kecik2. Dulu sampai terkeluar la makanan pagi dari perut semata-mata nak habiskan merentas desa :)

p/s: lama tulis n baca blog. Kena tumpu thesis. Minta maaf banyak2.

silversarina said...

seronoknya merentas desa tapi saya tak suka lari, kena marah dengan cikgu sebab jalan makan angin je :)