Saturday, September 13, 2008

Ayam Bertukar Jadi Daging Tetel! ajaib...

Salam,
Petang ini rancangan awalnya nak masak ayam percik. Semalam dah beli ayam pilih bahagian yang baik, besar-besar, sesuai untuk dibuat ayam percik. Pagi tadi Pak Man pergi kedai Jayanti beli segala keperluan. Mak Jah keluarkan ayam siap-siap agar senang bila nak masak nanti. Tup-tup lebih kurang pukul 3:00PM tadi Mak Jah ke dapur dan aaaaaaaaargh! terkejut besar Mak Jah bila tengok ayam sudah bertukar menjadi daging tetel...hancur ...dipotong-potong oleh Misah(P.A. Opah yang serba tahu). Semua kecewa. Yang paling kecewa sekali Syafiqa. Membebel-bebel dia.
Salam manis.

5 comments:

Anonymous said...

Cik Oman,can I ask you just one question.Is ayam percik your favourite food too?Did you scold Mak cik Misah for doing that?Oh no, my mouth is actually full of questions.Well anyway,what did Mak Jah cook using the meat that had been cut by Mak cik Misah?

Anonymous said...

Cik Oman,can I ask you just one question.Is ayam percik your favourite food too?Did you scold Mak cik Misah for doing that?Oh no, my mouth is actually full of questions.Well anyway,what did Mak Jah cook using the meat that had been cut by Mak cik Misah?

Anonymous said...

Salam..
Wah! bestnya Cikgu Man ada blog sendiri. Nanti boleh la ajar saya.. Apa pun ceritanya memang best.. Tak sabar nak baca post yang seterusnya..

- Cikgu Ana (SKSU)

manlaksam said...

Alfateh, ya..itu pun Cik Oman suka.Tak boleh marah nanti heboh sekampung.Petang tu Mak Jah masak rendang je lah.

manlaksam said...

Cikgu, tq kerana sudi membacanya.Nanti bincang dengan ustaz,kita buat in-house training.