Thursday, January 14, 2010

Hukum sertai Facebook

Apa hukum nya sertai Facebook?. Syubhah kah?.

Pemilik nya Mark Zucherberg dikatakan menyumbangkan dana dari penggunaan Facebook dari seluruh dunia kepada bangsa nya, Yahudi.

Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman memberikan jawapan nya disini......

16 comments:

~0~ said...

terima kasih pak man...

Pak Man laksam said...

~0~,
Sama-sama........

silversarina said...

Penerangan yang melegakan . Thankd you for sharing .

Pak Man laksam said...

Silversarina,
Sama-sama.........

naha said...

Salam Pak Man,

macam mana pulak kalau dah makan FB minum FB tido pun tak ingat lain... FB je...

naha

hai said...

pak man tak join ke kat tiosa x smt??

Jeff Syiru said...

trima kasih pakman... info yg amat berguna tu.

ezzati said...

yg penting niat tu.

akula said...

maklumat yang berguna

Anonymous said...

fb ni di create utk mengumpulkan data dan maklumat supaya per1s1kan dapat dijalan kan world wide. salah satunya dgn menggunakan email @ utk mengumpul data dan latar belakang pemilik email.
ciptaanya aadalah utk mengesan dan membezakan pemilik web dn email yg memasuki web yg anti dan xtreme.....

ianya ditubuhkan dgn matlamat utk mengumpul dan memudahkan risikan dan siasatan utk poli mengumpulkan maklumay. ianya digunakan secara meluas di en6land

Pak Man laksam said...

naha,
Kalau macam tu dah kira kes berat tu.

hai,
Belum lagi......

Pak Man laksam said...

Jeff,
Sama-sama.....

ezzati,
Betul tu...tq.

Pak Man laksam said...

akula,
Terima kasih.......

Anon....,
Oooooo.....macam tu ke?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

akum
terjumpa pulak blog ni macam menarik

Pak Man laksam said...

brutalsolo,
Terima kasih.....

Anonymous said...

ye..banyak kes jenayah diselesaikan dgn mengesan melalui fb. jgn tatau email,fax, sms, tel semua didengar di negeri tu, ngri yg ada binatang terlompat kaki dua, dan negeri di seberang tambak jhor. negeri disbrang tambak jhor tu memakai kakitgn negara binatang kaki 2 terlompat lompat tu.itu utk region asia. mereka mensupply maklum4t pd negara 3ngl4nd dn joint dgn u54.

dgn menggunakan fb maka mereka dapat mklumat dgn lebh lanjut siap ada gambo la. semua ada. takyah cari clue.. semua lengkap bak kata org .. ada aud1t tr41l menengesan cara electr0n1c. dan mereka ada siap lengkap sumabahasa ada..hebat