Wednesday, January 13, 2010

Guru Besar, motor nya pun besar.


Tahun 2010 SK Semantan ulu dapat Guru Besar baru. Orang nya masih muda. Ada kelainan dari Guru Besar yang lalu.
Guru Besar baru datang sekolah naik motor besar.
Bagus lah Tuan GB, nanti senang nak melawat rumah murid-murid. Kampung ni jalan nya tak lah lebar macam jalan di bandar. Sesuai lah kalau Tuan GB bawa motor keliling kampung.
Selamat bertugas di sekolah baru Pak Man ucapkan kepada Tuan GB.

23 comments:

pB said...

hebat hebat

Pak Man laksam said...

pB,
Orang muda......

KR 31 A.K.A Zabri said...

hebat... hebat... teringin gak nak pakai moto besar... tapi tak mampu
kesudahannya pakai kapcai je yg mampu

silversarina said...

Wah, GB naik motor besar ...cool !!

Pak Man laksam said...

Zabri,
Boleh tu.......

Silversarina,
Ya...cool!!!........tq.

temp. housewife said...

tererla GB ni. hehe. terima kasih sudi jengah2 kat blog saya sokmo Pak Man.

adanz said...

CBR... dpt fireblade pun best gok pok me... hebat!

Pak Man laksam said...

temp.housewife,
Sama-sama..............

Pak Man laksam said...

Adanz,
Tq.......

Anonymous said...

hensem tak GBnyer? ahaks...


KC

Pak Man laksam said...

Anon.....
Hensem.........

M. Ibrahim said...

Cikgu Man bila nak pakai Lori besar pula? Hasil ladang dah banyak menjadi tu.

mother of two said...

tahniah dapat GB yg baru. Kalau camgitu kena dtg melawat sekolah balik nie... sambil2 tanya kabar pakman dan jebat kata nak test power motor GB...hehhh

MULAN said...

waahh.. guru besar, motor besar, semangat & dedikasi yang besar.. moga cemerlang dan terbilang semuanya..

lina said...

Selamat bertugas pada GB baru.
Harap semangat berkhidmat sama besar dgn motornya. :D

a kl citizen said...

assalammualaikum

tempat letak tongkat motor besar tu GB bawak dari rumah sendiri jugak ke?

cantik motor tu ya

Che' Pit said...

guru besar = motor besar..
hmm mmg sinonim..

guru besar = badan besar..
hmm pun sinonim gak, ngeh ngeh ngeh

Zaki said...

Chekgu man bila pulok nak jadi chekgu besau.....

Achu Tra said...

pok mae..ganas cekgu besar nih...tapi bakpo lapik kayu tukak muto tuh?

Pak Man laksam said...

Pok Him,
Hahahaha...nakal demo nih.

Shiela & Jebat,
Kalau balik cuti nanti sudi-sudi kan lah datang......

Pak Man laksam said...

Mulan,
Tq.....Isya-Allah......

lina,
Tq...harap-harap macam tu lah.

Pak Man laksam said...

kl citizen,
Kayu tu..... tak tahu lah...hahahaha.
Terima kasih banyak-banyak.

Che'Pit,
Macam pantun pulak...ngeh3x.

Pak Man laksam said...

Zaki,
Hahaha...cukup lah macam ni.....

Achu Tra,
Takut jerelus agak nya.....hahaha.