Tuesday, February 10, 2009

Hi Obama, guano demo?

Seluruh dunia orang kenal kamu, OBAMA.
Seluruh kampung orang kenal aku, ABEMAE(abang man).

Kamu ada pembantu, namanya Joseph Biden.
Aku ada kawan , namanya Cikgu Bidin.

Bila orang jumpa kamu, mereka akan tanya,"Obama, Guantanamo?"
Bila orang jumpa aku, mereka akan tanya, "Abemae, Guano demo?"

Kamu adalah Presiden Amerika Syarikat.
Aku adalah Presiden "Persatuan Orang Berjanggut Daerah Raub".

24 comments:

KC lah who else said...

hehehe *senyum kambing*

vimmiyasmin said...

pak man
salam salam
saya g raub tuh hari. g singgah TEMAU / tulang padang / baru g kg bharu jerantut.
terus balik KL same day. rush giler.
plan tukar sebab balik ipoh dulu.

dah baca pesan pak man tak dapat jumpa. nanti kita jumpa yer. saya pun ada kambeng ni. bleh tukar tukar citer!!

salam

tulipurple said...

kui kui kui...wat N3 ala-ala T&G pun sempat gak pakman pk sedemikian..tenkiu sbb wat ku tersenyum pagi ini..hehe

fid said...

pak man!(sila baca dalam gaya orang menglui anda dari jarak 3 batu)

sungguh berkesinambungan!!!hahahaaa

Akmal said...

Hui, ada persatuan? Hehehe :D

pB said...

Kiut entry nie

catz_mafia said...

Cikgu Man,
Hahaha.. adoi.. sakit perut baca entri ni.. :-)

HABIHA69 said...

Salam Pak Man ittew...Persatuan orang berjanggut daerah Raub?...hi..hi..hi..terkesima saya membacanya.

Zabs said...

Salam Cikgu Man,
Sama tapi tak serupa kan...
Apa2 pun bukan dia yang berkuasa... Hanya kepada Allah jua yang kita pinta..

tchersally said...

hik..hik..
Pak Man nih...klakar...klakar..

Pinatbate said...

Best!
suka..sukaa....

Neeza Shahril said...

kihkihkihhhh!!!! persatuan orang berjanggut ke??
ikut sunnah tu :)

lina said...

mengekek-ngekek saya baca post ni.

kasih nash said...

ku pon senyum sorang2...
salam pak man.. pekabar??

Anonymous said...

jangan harap pd si 0bam4. DIA NI MACAM T0NY BL4IR.
PAK MAN LAGI ADA KELAS DARI DIA....

Anonymous said...

http://itn.co.uk/news/51c3ad05fce588df8edc505e297e5971.html

tgk link ni...

Anonymous said...

http://uk.news.yahoo.com/5/20090205/twl-obama-praises-blair-at-breakfast-3fd0ae9.html

http://uk.news.search.yahoo.com/search/news?p=breakfast+prayer&c=yahoo_news&ei=UTF-8&prop=uk&fr=news_sb_hd&c=images


http://uk.news.yahoo.com/26/20090206/ten-tony-blair-offers-advice-as-he-meets-2f67e70.html


jgn dibandingkan pak man dgn dia org tu...pak man ada value. deme mana ada value

silversarina said...

Hahahaha...kira ada kena mengenalah tu :)

Zaki said...

AbeMae...ada je idea demo.

Anonymous said...

Guano sihat ko ? tak mmulah perut hari ni ?(he..he...) jange marah..

eiyda said...

Presiden "Persatuan Orang Berjanggut Daerah Raub" ??..hehehe kelass pak man..

mother of two said...

ada2 jer pakman nie.. hehehe.. kalau mcm tu jebat boleh register jugak kot masuk persatuan tu :)

Li said...

Salam Cikgu Mae,

Aii, demo ni tok beruboh, srupo dulu jugok, hehehe

manlaksam said...

Pak Man nak ucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang telah meninggalkan komen. Pak Man amat menghargai pandangan anda semua.
InsyaAllah kalau keadaan mengizinkan, akan Pak Man jawab panjang-panjang.
Sekarang ni, tulis entri pun ala-ala touch & Go saja.