Friday, July 16, 2010

Main bola 'kaki ayam'.

Baru-baru ni ada seorang Ahli Parlimen cadangkan supaya dilatih beruk-beruk bermain bola agar boleh dibuat pertunjukan kepada pelancung.
Hah.....dah kering idea dah ke Datuk?.
Cubalah fikir idea yang bagus sikit...........kalau nak buat lawak, bukan di Parlimen tempatnya. Masuk lah rancangan Raja Lawak.
Daripada beruk , baik dilatih ayam main bola. Kerana Pak Man pernah main bola dengan 'kaki ayam'. Dapat jaring gol.........
Tak pernah dengar lah pulak orang main bola 'berkaki beruk'.

14 comments:

PINATBATE said...

HAHAHAHA!
bernas idea Pak man tu..

psstt! eloknya Pak Man jer gantikan ahli parlimen yg kering idea tu..bagi peluang YB tu masuk Raja Lawak pulak..mana tau kot boleh menang..;)

fa*atip said...

Pak Man, kalau Fa jadi pengadil rancangan Raja Lawak, mesti YB tu berjaya memasuki pusingan final...hehe

Ahlami said...

kihkihkih.

naka sungguh pokmae nih..
tapi betul jugop tuh.
ado pulop suruh beruk main bola.
aiseyman. ingat ko beruk panda ukah pohon nyor jah..

endiem said...

lawak..

Pak Zawi said...

Pak Man,
Ini lah Ahli parlimen yang kita ada walaupun dah setengah abad kita Merdeka. Minda mereka belum merdeka lagi. Parti politik pula suka menekankan supaya pengundi pilih parti bukan pilih calon jadi kena kita pilih lah walaupun beruk yang bertanding.

Ibu Sayang said...

Salam Pak Man,

Elok jugak ajar beruk2 tu main bola. Kemudian ajak kawan2 ahli parlimen tu tengok beruk2 tu main bola & ahli parlimen tu lah yg menjadi pengadilnya... Hahahah

(Pade doh dengo idea tu!)

Pak Man laksam said...

Pinat,
Terima kasih......Pak man setuju tu.

Pak Man laksam said...

Faatip,
Terima kasih.....good idea!

Pak Man laksam said...

Ahlami,
Orang tok brapa cerdik pun boleh jadi YB kalu lagu tuh........

Pak Man laksam said...

endiem,
Ye Ke?.........kih....kih....kih.

Pak Man laksam said...

Pak Zawi,
Kalu ngundi sekali lagi, mari lah kita pakat tukar........

Pak Man laksam said...

Ibu,
Kih....kih....kih.
Good idea tuh!.

Cikli said...

pak man,

ni idea kapitalis nak penaik harga nyior nih.

bila beruk dah terer dan sibuk main bola, mereka akan jual mahal untuk panjat kelapa lagi. adalah can bn nak penaik harga kelapa.

lagipon beruk ni binatang bersubsidi. datuk idris jala kena present satu paper lagi selaraskan subsidi beruk supaya kita tak muflis.

Pak Man laksam said...

Cikli,
Good idea tuh.........kihkihkih.....
Beruk Nasional.