Thursday, February 4, 2010

Kecil tapi berisi..........

Pusat Sumber SK Semantan Ulu, besar jasa nya kepada budak-budak Semantan Ulu.
Selain daripada tempat untuk budak-budak baca buku, bilik ini juga merupa kan bilik mesyuarat bagi guru-guru. (Dua dalam satu).

Majalah-majalah tersusun rapi.

Sebahagian daripada beberapa ratus buah buku yang telah dikumpulkan dari dulu hingga sekarang. Kali terakhir mendapat bekalan buku baru ialah pada tahun 2008.

Bilik nya tidak lah sebesar mana tetapi cukup lah untuk kegunaan murid-murid yang tak sampai 50 orang.

9 comments:

joegrimjow said...

jom join contest
weekend@sheffield klik klik
menang 50 pound di blog joegrimjow
tak menang pun boleh tolong pomot weekend@sheffield
;-)

Precious said...

CantiK PSS tu. Bebudak tu tak tarik2 ke skirting meja tu?

Fid said...

teringat sekolah rendah saya dulu

AZANI said...

salam pakman,
agaknya kalau highlight kat PM Najib mungkin dapat sumbangan kot, dia orang Pahang...mau jumpa payah..tapi dari blog 1 malaysia dia...

MULAN said...

waahhh.. tersusun rapi, kemas & bersih.. walaupun kurang kuantitinya.. bagus la pak man. kat sekolah ni tak camtu la.. tak tau ngapa. dok nak maintain result bagus je, kebersihan & kekemasan tak diutamakan.. pelik saya..

Pak Man laksam said...

joegrimjow,
Tenkiu..........

precious,
Terima kasih.....

Pak Man laksam said...

Fid,
Ooooo....ya ke?
Terima kasih.

AZANI,
Segan lah pulok.....

Pak Man laksam said...

MULAN,
Budak kecik senang nak kontrol.

Ummu Ainul said...

Salam,

Macam mana kalau saya berminat nak sumbang buku2 untuk sekolah tersebut?

Boleh bagi alamat?