Tuesday, December 1, 2009

Lembu + Kambing = Lembing

Pak Man nak cerita sikit tentang benda-benda yang terhasil dari kacukan dua benda atau lebih. Tentu ramai yang pernah dengar 'yamyuh' (ayam + puyuh).
'Selembu' (seladang + Lembu).
'Neslo' (Nescafe + Milo).
'Kopi + Teh' (Kot*).
Siam + Arab (Sirap).
Arshad + Zainab (Arn**)........dan banyak lagi.

Tapi ini cerita pasal kereta. Rolls Royce + Porsche........hasil nya seperti di bawah.

Kepunyaan seorang sultan. Untuk kegunaan baginda semasa berada di London.
Pak Man ambil gambar ni dari blog Ustaz Yusof Embong.


Direka khas atas permintaan sultan tersebut. Canggiiihhhhh........

10 comments:

~0~ said...

memang xmenarik keta tue...

pB said...

bakpo orge kayo ni , pelik pelik sungguh

MULAN said...

sultan mana tu..

tchersally said...

hehehe..

Pak Man hari tu Sally nak sebut "update upload"..tetiba keluar "updot"!..hehe..

PINATBATE said...

Sultan Brunei ke pak Man..?

naha said...

Salam Pak Man,

Plet keta tu pun macam ada campuran dari perkataan 'taxi' ngan apa ya? ..

p/s. mimpi Pak man hari tu benar la, nanti cerita la sikit.

naha

tulipurple said...

kalo dah byk sgt duit,mcm2 nak dibeli..jgn lupa pd yg memerlukan udah ler...

Achu Tra said...

kale dae nyo duit renya-renya gak nok kacuk ggapo pong buleh...sultan mano nih hok berehi ko kheto??...

Pak Man laksam said...

Salam semua,Maaf kerana terlambat balas.
0....tq.

pB,
Oghe kayo memang pelik.....

Mulan,
Sultam Br.......

tchersally,
Tq...............

Pak Man laksam said...

Pinat,
Betulll....tq.

Naha,
Tq....nanti kita cerita......

Tulip,
Tq..........

Achu,
Tq.......