Wednesday, September 2, 2009

Teringin

Petang ni Pak Man rasa teringin sangat nak makan nasi dengan telor bungkus. Kuah nya tak kira lah, sama ada tom yam atau sup ekor.
Kalau masak telor bungkus ni, tugas Pak Man ialah 'mentelungkupkan' kuali untuk masukkan telor bungkus ke dalam pinggan. Kalau tak faham, boleh pergi tenguk di gerai tom yam macam mana mereka 'telungkup'kan kuali ke dalam pinggan.

19 comments:

pB said...

idea tu untuk bukok poso malae nie

nj said...

Pak Man...
terrer gak Pak Man masak ye...siap telungkup kuali lagi...kalah chef wan!! hmm menu yang Norma tak buat lagi ni...

mother of two said...

idea buat berbuka posa hari nie..makasih pakman:0)

Fid said...

pakman nak telengkup kuali tu saya fail!
last2 jadi telur hancur atas lauk pauk...hehehheehehhee

adanz said...

wah best tu.. sama la kita nye selera, apa2 sahaja masakan berasaskan telor! hehehe pokme, sayo bulih telangkup ngan dapur sekali!

manlaksam said...

pB,
Bagus tu....sama-sama lah kita pakat berbuka dengan telor bungkus.

manlaksam said...

nj,
Timakaceh.....terrer tak apa, jangan jadi terrorist...heheheh.

manlaksam said...

Shiela(MOT),
Sama-sama.....selamat berbuka.

manlaksam said...

Fid,
Kalau tak jadi, tak apa.....
Nak makan nanti kena koyakkan juga.

adanz,
Telungkup dengan dapur sekali?.....bahaya tu. Nanti tak berasap lah....

faraulah said...

Pak Man,

telur "Bistik" pun sedap gak.

manlaksam said...

faraulah,
Ooooo ye ke?....lagu mana pulok tu?.

pinatbate said...

saya tak reti nak telungkupkan kuali..last saya pergi telungkup kat kedai tomyam jer..

lina said...

saya suka suruh orang kedai tomyam telungkupkan. Sonang... Hihihi

Lama tak datang menyinggah ke sini. :)

cikgu_math said...

pak man, sy tangkap jer telur bungkus tu kata bazar ramadhan Panji...
nak buat sendiri takut fail nak telangkupkan kuali. he..he..

Achu Tra said...

biso pok mae buak telo bukuh...faveret sayo tuh maso buje2 dulu..nasi putih,telo bukuh & sayur campur..hari2x..heh..

rauhunt said...

Bakpo telur bungkus tu carik doh? Gambar ni sbelum buka posa ke slepas?

manlaksam said...

Pinat,
Hahahahha......cara tu lagi senang.

lina,
Sonang......hehehe.....boleh saja.

manlaksam said...

Cikgu Math,
Bazar Ramadhan Panji.......Pak Man ada sebuah pondok di kawasan situ.

Achu Tra,
Nok kato biso tu dok laa jugok,tapi bolehhh laaa.

manlaksam said...

Rauhan,
Carik tu sebab nok ambik gambar, jadi cocoh la sikit dengan sudu....tak makan lagi.