Thursday, September 2, 2010

Majlis Makan Colek.

Sekarang ni sudah menjadi trend di kalangan orang-orang politik di Kelantan mengadakan majlis makan colek pada waktu selepas sembahyang sunat tarawih.
Macam-macam jenis colek ada dihidangkan. Nampak sedap..........kecur air liur.....
Pak Man teringat masa kecik dulu, Pak Man pergi tarawih bawa pitis 10 Sen. Beli asam jawa, pakat makan ramai-ramai(berebut) di 'Balasah Gemulah Tok Aji Omar'. Colek yang mewah-mewah macam tu tak ada.......

12 comments:

PINATBATE said...

salam pakman,
apa benda yg dicolek?..hehehe
kami tak biasa makan colek..pernah makan colek mangga muda jer..
tapi..sirap bandung abang KJ tu lebih menarik nampaknya..:P

Pak Zawi said...

Pak mae,
Lo ni putik pauh berharga RM6 - RM7 sekilo di Pasar Pasir Mas. Lagu mana nak meke colek. Pauh pula datang dari Thailand, localnya tak ada bab luar musim.

Cikli said...

biasanya dulu brehim ali jah hak selalu buat majlis make collek, time dia tengah desperate dulu.
mungkin hok dale gambar tu tgh desperate jugak kot.

Achu Tra said...

pok mae...ambo nampok hok belake dok sedut asap tuh...sedap pado colek lagi tuh!!..hehheh

transformed housewife said...

sedaknyo make colek. terliyur pulok. huhu

Pak Man laksam said...

Pinat,
Sirap bandung lagi menarik.......hehehehe.

Pak Man laksam said...

Pak Zawi,
Putik pauh pun mahal doh loni.....pah tu gapo hok murah nya?.

Pak Man laksam said...

Cikli,
Demo nih pandai sungguh.......

pB said...

Selamat Hari Rayo Pok Mae.

Hari ni hari last krijo.
Insyaallah , isna kelik koto baru.
Tok saba nok makae colek ..



he he he

Pak Man laksam said...

Achu Tra,
Macam-macam.......sedut asap....sedut duit......hehehe.

Pak Man laksam said...

THW,
Tak balik raya ko?.........

Pak Man laksam said...

pB,
Semoga selamat semua nya.......