Friday, November 25, 2011

Laporan SPAN.....negeri mana yang bekalan airnya paling kotor di Malaysia.

Dari laman facebook (budak ini tulis, Pak Man copy paste)...Zulkhairi Zainuddin,,,, Walaupun dinafikan daripada mendapat bantuan kewangan selama ini, tahap kualiti air kelantan tidaklah terkotor, tapi yang ke-5 terkotor daripada 6 negeri, dengan 4 negeri teratas adalah diperintah oleh BN, bahkan Pahang negeri kelahiran PM ...sendiri pun berada di tangga ke 2 terkotor -- celiklah wahai mata yang buta, jangan biarkan dirimu terus dibutakan.


Rujuk pada laporan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) bertarikh 30hb. Oktober, 2011. Kandungan E-Coli bagi 6 Negeri:

1. Perlis = 1.21%


2. Pahang = 1.12%


3. Wilayah Persekutuan Labuan = 1.01%


4. Perak = 0.90%


5. Kelantan = 0.88%


6. Johor = 0.52%

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6ipMvRJGD3g&h=yAQEwixdBAQHXMogS1y4wzoUJnGDilP923Vr7kljowxNBUwSee MoreIsu Air Kelantan www.youtube.comYB Dato' Mejar (B) Hj Md Anizam bin Abd Rahman menjawab persoalan sinis daripada... ADUN BN mengenai prestasi dan pengurusan terhadap perkhidmatan dan kualiti a...See More..

Expand Preview19 minutes ago · LikeUnlike
 
Ini pula Pak Man yang tulis:
Dah lagu mano yang surat khabar duk tulis lagu lain.
Siapa yang betul, siapa yang salah.
Perbincangan di atas Pak Man ambik dari facebook TSAM.
 
Pak Man tak kata siapa betul dan siapa salah.
Rumah mak ambo guna air telaga.
Tak dop air paip pun tak apo.
Pakat baloh lah puok-puok mu........aku malas nok masuk campur.

6 comments:

transformed housewife said...

puok2 dio nok cari hok burok jah sokmo. Meme laporae berat sebeloh. ingat ore buto kelu belako nok cayo gapo hok puok2 dio dok tulih.

hani@debumelukut said...

ambo pun tok se masuk capo jugak. Lok ko puak puak dia jah lah...

Pak Man laksam said...

T.H.W & Hani,
Terima kasih banyak-banyak.........

Cikli said...

betul salah pun janji supply air sentiasa diimprove sokmo

Anonymous said...

typical,...

Pak Man laksam said...

Terima kasih semua.......