Di depan kedai Pak Haji parang ada gerai Mak Cik Tapai. Mak Cik ni jual tapai pulut dan tapai ubi kayu.
Yang paling laku adalah tapai pulut nya. Ada tapai pulut hitam dan tapai pulut putih.
Ada tiga kategori......bakul 'A' untuk 'makan selalu'(makan terus).
Bakul 'B' untuk makan esok.
Bakul 'C' untuk makan lusa. "Kalau nak bawa balik ke KL, beli lah yang ini"
Pak Man kagum dengan cara mak cik ini mengatur strategi bisnes tapai nya.
"Kalau nak buat jamuan ke atau saja-saja nak makan ke boleh 'oda'(tempah), nanti mak cik bagi nombor 'henpon'......"
Semoga bisnes tapai mak cik semakin maju!
16 comments:
Tapai sodap tuhh..favourite..kena kalau dapat yang manis bergas perghhh..updated blogger terhebat
kalo balik kampung tapai mesti kena cari....heheheh
sedapnyee nmpk
emm tapai tu dibungkus dengan daun apa ek :D
ya aLLah..
Ta taHan tg0k taPai!!
sedaPnye!!
naK skEt...
cedap2 tapi tuh..bak mai satu
Khaizarien @ atie Blog
Eeemmm... tapai pulut hitam tak pernah rasa lagi, sure sedap !
macam mana tapai tu boleh beza masa ketahanannya?
JAI,
Terima kasih........
~0~,
Terima kasih......
ezzati,
Terima kasih.......
TMUkmkd,
Bungkus dgn daun pisang atau daun getah.
cik toge,
Terima kasih......
aTie,
Terima kasih.....
Silversarina,
Memang sedap........
Farouk,
Tapai-tapai tu di masak pada hari yang berbeza.3 hari yang lepas, 2 hari yang lepas dan baru sehari yang lepas.
semoga bisnes makcik tapai terus berjaya..mungkin satu hari nanti boleh oda pakai internet pulak
Shiela(MOT),
Mudah-mudahan.............tq.
salam pakman
tapai ubi kegemaran saya....
AZANI,
Pak man suka tapai ubi goreng....
Post a Comment